Pohled do kuchyně Terrot

Je to k vzteku, pokud vlastníte nějaký starý motocykl, na kterém se nedochovala nějaká důležitá součástka a vy ji né a né sehnat. Pokud se vy - popřípadě testační komisař - nesmíříte s tím, že prostě nebude - což u starých věcí holt bývá, nezbyde než si chybějící díl nechat vyrobit (a pochopitelně označit, aby v budoucnu nemohl být zaměněn za originál :-). V tomto směru mají dozajista nesmírnou výhodu majitelé strojů Terrot, jelikož k těmto strojům - a to zcela libovolného stáří- jsou veřejně dostupné digitalizované technické výkresy. Vše najdete na adrese www.arbracam.org/plans-d-usine-de-pi%C3%A8ces-terrot.html

Stačí jen vybrat v řádku Modéle ten váš typ a dát "aplikovat filtr". Pak již stačí vybírat a vybírat. Pro příklad si můžeme vzít třeba u nás velice rozšířený  třistapadesátkový typ HST. Nezdá se nám něco na pedálu zadní brzdy? Nic jednoduššího:

https://www.arbracam.org/images/stories/flexicontent/l_11641-1.jpg

Často třeba chybí kryt primáru. Byla by blbost si něco vymýšlet:

Pokud jste majiteli stroje s motorem JAP, vyberte v modelech JAP. Jsou zde tedy pouze typy, které použivala firma Terrot, ale možná je to právě váš:

Při výběru se nám otevře okno požadovaného výkresu s popisem k jakým modelům, jaké kubatuře popř. ročníku patří. Po kliknutí na obrázek se otevře náhled. Pokud chceme stáhnout soubor ve vyšším rozlišení, klikneme pod červeným políčkem dole na "télécharger" a už to sype. Dobrou chuť.